Starkt uppåt för Underhållsmässan

2016 års Underhållsmässa var betydligt större än 2014. Dessutom ökade besökssiffran med närmare 20 procent! Och intresset verkar hålla i sig.

– Både utställare och besökare är mycket nöjda med mötesplatsen och intresset är stort inför 2018, berättar Anna Jarnö som är affärsansvarig.

– Vår satsning på att spegla bredden av ny underhållsteknik, forskning och utveckling, smarta lösningar och digitalisering har bidragit till framgången. Det har varit genomgående fullt vid seminarierna, både på Stora scenen och Teknikscenen, fortsätter hon.

10 876 besökare noterades på Underhållsmässan på Svenska Mässan i mars 2016. Det innebär en kraftig ökning jämfört med förra mässan 2014 (då 9 153 besökare). Inräknat utställare medverkade totalt 16 005 personer på årets mässa (mot 13 686 förra gången).

Ny teknik och effektiva möten

86 % av besökarna kommer till Underhållsmässan för att ta del av ny smart teknik och diskutera lösningar med mässans utställare. Totalt medverkade 270 utställande företag på nettoytan 7 700 kvadratmeter. Så här tyckte några av dem:

Roger Holm, VD, FB Kedjor:

”Årets Underhållsmässa var ett klart uppsving för vår del! Vi hade fler besökare i montern och en stor andel nya kontakter, vilket var vårt mål inför mässan. Av dem är ett 20-tal väldigt intressanta. Det är vi mycket nöjda med.”

Malin Garp, marknadsansvarig, Hydac:

”Vi var med för tredje gången och årets mässa var den klart bästa! Underhåll är ett av våra absolut viktigaste exponeringstillfällen. Vi fick en hel del nya, seriösa kontakter under mässan. Ett 80-tal av dem ska vi arbeta vidare med.”

Marina Vangstad, kommunikationschef, Midroc:

”Utfallet blev bra! Vi anordnade seminarier, fyra på mässans scener och sju i ett eget konferensrum, dit vi också bjöd in kunder. Vi hade ett galet tryck i montern och besökarna var också klart relevanta. Bland alla kontakter bedömer vi ett 100-tal som intressanta att följa upp.”

… och så här tyckte några besökare på mässgolvet:

Mattias Herlin, maskinspecialist, Skanska:

”En mycket bra mässa med många intressanta utställare, inte minst för vår eftermarknad. Framförallt vill vi hålla oss uppdaterade, i synnerhet när det gäller den nya digitala tekniken.”

Martin Holm, CTO, Aqua Robur Technologies AB:

”Extremt värdefullt att så många företag finns under samma tak. Mycket kontaktknytande.”